

# COMPETITION MANAGERS 2018 WORKSHOP . DATES



Day and Date	Morning	Afternoon	
15 November 2018 . Thursday	Arrivals		
16 November 2018 . Friday	Competition Managers Workshop		
17 November 2018 . Saturday	Competition Ma	anagers Workshop	
18 November 2018 . Sunday	Competition Managers Workshop	Departures after 4:00 pm	

## COMPETITION MANAGERS 2018 WORKSHOP . AGENDA



16 November 2018 . Friday				
Start	End	Min.	Subject	Keynote speaker
09:00	09:10	10m	Welcome	Burce Burton Steve Dainton
09:10	09:30	20m	ITTF Strategic Plan	Steve Dainton
09:30	09:40	10m	ITTF Staff Structure	Vicky Eleftheriade
09:40	10:00	20m	Competitions/Events Structure . Overview	Vicky Eleftheriade
10:00	10:15	15m	Competition Manager . Representing ITTF [Presence, Behaviour, Ethic Code, Relationships, Communication etc]	Mounir Bessah
10:15	10:45	30m	Competition Manager . Overview of key responsibilities [Competition Operations, Marketing operations]	Competition Department Marketing Department
10:45	11:00	15m	Coffee Break	-
11:00	12:30	1h 30m	Competition Operations [Handbook, Event Documents, Scheduling, Draws, Entries, RMS, Prospectus, Pre-Event operations, During-event operations, Post-event operations)	Competition Department
12:30	13:30	1h	Lunch	-
13:30	16:00	2h 30m	Competition Operations [Handbook, Event Documents, Scheduling, Draws, Entries, RMS, Prospectus, Pre-Event operations, During-event operations, Post-event operations)	Competition Department
16:00	16:30	30m	Coffee Break	-
16:30	17:15	45m	Para TT	Pablo Perez
17:15	18:00	45m	Wrap Up and Discussion on the day's topics	All
18:00	19:00	1h	Dinner and free evening	All

- . General
- . Competitions
- . Technology
- . Marketing
- . Breaks and Team Activities
- . Note: The agenda is subject to changes, as might be necessary.

## COMPETITION MANAGERS 2018 WORKSHOP . AGENDA



17 November 2018 . Saturday				
Start	End	Min.	Subject	Keynote speaker
09:00	10:30	1h 30m	<b>Technology</b> [Entry system, results management system, event page management]	Mohamed Dawlatly Dimosthenis Messinis
10:30	10:45	15m	Coffee Break	-
10:45	12:30	1h 45m	<b>Technology</b> [Entry system, results management system, event page management]	Mohamed Dawlatly Dimosthenis Messinis
12:30	13:30	1h	Lunch	-
13:30	16:00	2h 30m	Marketing Operations [Sports Presentation, Sponsorship implementation, Media Operations, TV Production, itTV, Top Players Management]	Marketing Department
16:00	16:30	30m	Coffee Break	-
16:30	17:30	1h	Wrap Up and Discussion on the day's topics	All
17:30	18:30	1h	Break	-
18:30	22:00	3h 30m	Dinner and Team activity	All

- . General
- . Competitions
- . Technology
- . Marketing
- . Breaks and Team Activities
- . Note: The agenda is subject to changes, as might be necessary.

## COMPETITION MANAGERS 2018 WORKSHOP . AGENDA



	18 November 2018 . Sunday				
Start	End	Min.	Subject	Keynote speaker	
09:00	10:30	1h 30m	Event Management using project management tools [Monday.com etc]	Competition Department	
10:30	10:45	15m	Coffee Break	-	
10:45	12:00	1h 15m	Discussion and exchange of ideas	All	
12:00	13:30	1h 30m	Lunch	-	
			Departures can be planned . after 4pm from the airport		

- . General
- . Competitions
- . Technology
- . Marketing
- . Breaks and Team Activities
- . Note: The agenda is subject to changes, as might be necessary.

## COMPETITION MANAGERS 2018 WORKSHOP . CONDITIONS



#### **PARTICIPANTS**

The CM Workshop is open to:

- ITTF Competition Managers by invitation
- ITTF Assigned Competition Managers an application must be submitted
- New Potential applicants an application must be submitted

#### **HOSPITALITY**

The ITTF will offer to all participants free hospitality based on the following terms:

- full board from Thursday 15 November dinner to Sunday 18 November 2018 lunch.
- 4-star hotel on double occupancy twin share basis.
- Single room requests are available for an extra charge of SGD 125 per night.
- Hotel check-in and check-out times will be according to the hotel policy.
- Extra nights must be managed by applicants.

#### **AIRFARES**

- ITTF Assigned Competition Managers: to be discussed
- Potential applicants: Paid by the participants \*
  - \* Following the CM Workshop, all successful candidates, who might be offered and accept to be assigned in minimum 4 stand-alone events in 2019, will get a reimbursement of their airfare.

#### **APPLICATION AND SELECTION PROCESS**

### • Application:

- Deadline is 10 October 2018
- Please fill in the application form: <a href="https://goo.gl/forms/u3ZNIhgWP3C5Wjxh2">https://goo.gl/forms/u3ZNIhgWP3C5Wjxh2</a>
- Sending a CV is a must for the application to be processed.

#### • Selection confirmation:

- Deadline is 15 October 2018
- The ITTF does not guarantee a place to the Workshop for all applicants.
- A selection will be made, and a Skype call may be required.

#### Accommodation and travel details:

- Deadline is 19 October 2018
- Late submission of details might cause additional hotel room charges.

## COMPETITION MANAGERS 2018 WORKSHOP . CONTACT US



**ITTF Competitions** 

competitions@ittf.com